Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tijelo ubojice koji je u Francuskoj ubio sedam osoba bit će u četvrtak poslano avionom u Alžir ako ga ta zemlja prihvati, rekao je u srijedu predstavnik jedne od najvećih pariških džamija.


Abdallah Zekri rekao je da je tijelo Mohameda Meraha sad u bolnici u Toulouseu, a alžirske vlasti još moraju odlučiti žele li ga primiti. Francuski su mediji objavili da Merahov otac traži pokop u Alžiru. 'Alžir još nije pristao', rekao je Zekri.

Mohameda Meraha, 23-godišnjeg samozvanog islamističkog radikala koji je ubojstva priznao, prošli je četvrtak u pucnjavi nakon 30-satne opsade njegove zgrade ubila policija.

Merahov otac koji živi u Alžiru u utorak je napao francuske vlasti što su mu ubile sina te rekao da želi tužiti Francusku. Mohamed Merah ubio je trojicu francuskih vojnika te troje djece i učitelja u tuluškoj židovskoj školi. (Hina)

Vezani članci Povorka do posljednjeg počivališta Milana Bandića - 2 Grad Zagreb objavio što su sve poduzeli za poštivanje mjera na Bandićevu sprovodu: Više od 300 redara, nekoliko tisuća maski... Sprovod Milana Bandića Profesor iz Pule zatečen prizorima s Bandićeva ispraćaja: "Ista ta vlast meni daje upute. Sve je stalo u jedan sprovod..."