Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAŠA KUĆA GORI

Prosvjedima za klimu u Londonu pridružila se najpoznatija švedska aktivistica

Globalni prosvjed za klimu - 5
Globalni prosvjed za klimu - 5 Foto: DNEVNIK.hr
Mlada klimatska aktivistica Greta Thunberg priključila se u petak prosvjednicima na bučnim demonstracijama pred londonskim uredom banke Standard Chartered, tražeći od financijskih institucija da prestanu financirati vađenje fosilnih goriva.

Prepoznatljivo lice globalnog klimatskog pokreta, Greta Thunberg  nakratko se pojavila na ulicama Cityja, financijske četvrti u središtu britanske prijestolnice u kojem su sjedišta najvećih svjetskih banaka i financijskih kompanija.

"Ostavite ih (goriva) u zemlji" i "Možete li udisati novac" pisalo je na transparentima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna CRNI SCENARIJ Glavni tajnik UN-a Guterres: "Svijet ubrzava prema klimatskoj katastrofi"

Thunberg (18) bi se trebala pojaviti i na prosvjedima u Glasgowu gdje će svjetski čelnici od nedjelje pokušati postići dogovor o smanjenju globalnog zagrijavanja, na UN-ovu klimatskom samitu poznatom kao COP26.

Pročitajte i ovo Greta Thunberg Podržale ju sve stranke Greta Thunberg predvodila veliki prosvjed za klimu u Njemačkoj uoči izbora: "Ovdje smo, glasni smo, zato što vi izdajete našu budućnost"

Ona je nedavno prozvala političare da 30 godina samo pričaju, umjesto da djeluju kako bi se smanjio porast globalne temperature.

Aktivisti bi se trebali okupiti i u New Yorku i Frankfurtu te zahtijevati od financijskih institucija da prestanu upumpavati novac u iskorištavanje fosilnih goriva.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene