Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neslužbene informacije

Thompson i Modni Mačak dali iskaz Poreznoj o porijeklu imovine: Pozvana i Fani Horvat?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potvrdu o preuzimanju poziva potpisali su Gibonni i Dražen Zečić.

Neslužbeno doznajemo da su Marko Perković Thompson i Marko Grubnić poznatiji kao Modni Mačak već dali izjavu Poreznoj upravi o podrijetlu svoje imovine. Potvrdu o preuzimanju poziva potpisali su Gibonni i Dražen Zečić. Ostalima u petak ističe rok do kada se moraju očitovati o preuzmanju poziva. Prema neslužbenim informacijama, Porezna uprava na razgovor je zvala i Fani Horvat.

Pročitajte i ovo Ilustracija Porezna uprava Objavljena lista poreznih dužnika: Državi duguju više od 1,3 milijarde eura Ilustracija od viška glava ne boli Curi vrijeme za povrat poreza: Pogledajte kome se najviše isplati prijaviti i kad stiže novac

Menadžer Marka Perkovića Thompsona Zdravko Barišić je rekao da je Thompson na sva pitanja odgovorio još prošle godine te da je sve pojašnjeno. Jelena Rozga i Maja Šuput su nam rekli da još nisu dobile nikakav poziv. Marko Grubnić nam se pak nije javio na telefon.

Dosadašnje je češljanje podataka o primanjima i prijavljenoj imovini izbacilo popis od oko dvije tisuće imena onih koji su jednostavno rečeno prijavljeni na minimalac, a žive u luksuznim nekretninama, voze skupe automobile, imaju podeblji bankovni račun. Među njima su i brojne domaće zvijezde, neke su se već odazvale na poziv porezne.

Među više od dvije tisuće osoba koje je porezna uprava stavila na popis onih kod kojih je očit nesklad između primanja i imovine koju posjeduju podosta su mjesta zauzeli ugledni domaći estradnjaci.

Hrvatski estradnjaci posluju na dva načina, imaju samostalnu djelatnost odnosno vode svoje knjige. Ili s onim tko ih angažira potpisuju ugovor o autorskom djelu i tada taj isplatitelj plaća porez, ako ga ne plate, može ih stići kazna i do 50 tisuća kuna. Razlika veće vrijednosti imovine od njezinih izvora proglašava se dohotkom. Taj će dohodak podignuti na bruto dohodak i tada se gleda koja je stopa poreza na dohodak.

Problem nastaje i s brojnim gažama odrađenim u inozemstvu, za koje se u većini slučajeva porez ne prijavi. Imovina se često prepisuje i na članove obitelji te prijatelje - no i oni bi u sumnjivim slučajevima mogli biti pozvani na razgovor. Izgovori se često traže i u prijateljima iz tzv.banana država. Nitko do spominjanih imena poznatih domaćih zvijezda nije nam želio potvrditi poziv u poreznu. Rok za pojašnjavanje onoga što doista posjeduju u odnosu na prijavljeno istječe im u petak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene