Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oteli ga roditelji

Interpol odaslao 'svjetsku uzbunu': Velika potraga za bolesnim dječakom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petogodišnji dječak obolio od tumora na mozgu, kojeg su roditelji izvukli iz britanske bolnice, mogao bi se nalaziti u Španjolskoj, objavila je britanska policija u subotu.

Imamo 'informacije koje sugeriraju da se obitelj King nalazi u Španjolskoj', preciznije u području Marbelle, istaknula je policija.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka Misteriozan nestanak Susjed nestale djevojčice Danke: "Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto" Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Potraga se širi Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malom Dankom: HGSS-ovac otkrio koji su ključni koraci

'Od vitalne je važnosti da se pronađe Ashya. Ne znamo još uvijek ima li obitelj King dodatne baterije za sondu kojom se dijete hrani i zna li se njome služiti', naglasio je pomoćnik policijskog zapovjednika Chris Shead.

Britanske vlasti, kao i one u Francuskoj kamo se obitelj najprije uputila trajektom, pozvale su na pomoć u pronalasku dječaka.

On se nalazio na liječenju zbog tumora na mozgu u Southamptonu na jugu Engleske, a u četvrtak su ga odveli roditelji, Jehovini svjedoci, u francuski Cherbourg iako je u smrtnoj opasnosti ako se ne liječi.

VIDEO Na popisu najtraženijih: Iz bolnice oteli teško bolesnog sina!

Na zahtjev britanskih vlasti Interpol je odaslao 'svjetsku uzbunu' u 190 zemalja.

Život djeteta koje je u invalidskim kolicima i ne može komunicirati ovisi od cjevčici koja radi na baterije. Vlasti su u petak rekle da će se baterija 'isprazniti tijekom dana'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene