Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock) Foto: Gulliver/Thinkstock

Beba je čudesno preživjela stravičnu prometnu nesreću u Brazilu nakon što je izletjela iz majčine utrobe i završila u travi.


Naime, 39 tjedana trudna trudnica bila je putnica u kamionu koji je prevozio drvene daske. Vozač je izgubio kontrolu nad vozilo i prevrnuo se na autocesti između Sao paula i Curitibe na jugoistoku Brazila.

Vezani članci Nesreća na Zagrebačkoj aveniji, preminuli motorist i biciklist Snimka sve otkrila: Policija objavila tko je kriv za stravičnu nesreću u kojoj su poginuli motorist i biciklist U prometnoj nesreći u Žminju sudarili su se osobni automobil i kamion - 4 Stravična nesreća u Istri: U direktnom sudaru s kamionom ozlijeđena dvojica mladića

Od jačine udarca majka je ispala iz kabine kamiona, a onda su na nju pale daske koje je kamion prevozio. Drvo joj je razrezalo trbuh, a šokirani liječnici su po dolasku na mjesto nesreće otkrili uplakanu bebu na travatoj površini nekoliko metara od majke koja je preminula.

Dijete je bilo bez ogrebotine, a pupčana vrpca prekinuta je tijekom sudara.

Djevojčica se trenutačno nalazi u bolnici, a policija i socijalna služba pokušavaju identificirati njezinu majku koja kod sebe nije imala nikakve dokumente.

Ako ne uspiju pronaći članove njezine obitelji, ona će biti pokopana kao NN, a djevojčica će biti poslana u sirotište i onda dana na posvajanje.

Elton Fernando Barbosa, bolničar koji je prvi došao na mjesto nesreće, novinarima je ispričao kako je otišao do žrtve nesreće koja je bila ispod dasaka kada je začuo plač djeteta.

Dijete je pronašao nekoliko metara od majke i brzo je pozvao hitnu da djevojčicu odvedu u bolnicu. Dodao je kako je čudo da je beba preživjela.

"Bit ću iskren. Bilo je to Božje djelo. Prema onome što sam vidio nemam pojma kako je izašla živa. Majka je bila pod nekoliko drvenih dasaka", ispričao je i dodao kako je sve bilo jako emotivno i da majku nisu mogli spasiti, ali zato su dijete spasili.

Osoblje je djevojčicu nazvalo Giovanna što znači "zaštićena od Boga", piše Daily Mail.