Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Atentat u Siriji

Teroristički napad u središtu Damaska, ranjeno sedam osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U terorističkom napadu blizu hotela Dama Rose u središtu Damaska u nedjelju je ranjeno sedam ljudi, izvijestili su sirijski mediji.

Atentat je izveden iza hotela Dama Rose, u četvrti u kojoj se nalaze zgrade službi sigurnosti i sjedište glavnog stožera.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Aleksandar Vučić Geopolitika Vučić upozorio: "Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata"

>> Sirijski ustanici napali bazu i zračnu luku na sjeveru

U toj je četvrti već izveden atentat 26. rujna kada su dvojica bombaša samoubojica usmjerili autobombe na sjedište glavnog stožera.

Pobunjenici srušili zrakoplov sirijske vojske i zauzeli naftno polje

Sirijski pobunjenici srušili su u nedjelju borbeni zrakoplov sirijske vojske u regiji Deir Ezor, na istoku zemlje, priopćio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Navodeći iskaze svjedoka s lica mjesta, opservatorij kaže da je zrakoplov srušen dok je sudjelovao u napadima zračnih snaga. Po prvim informacijama, zrakoplov se srušio u predgrađu grada Majadina a pilot je zarobljen, dodaje ta nevladina organizacija.

Ona je također priopćila da su ustanici po prvi puta preuzeli kontrolu nad jednim naftnim poljem. 'Pobunjenici su preuzeli kontrolu nad poljem al-Ward, istočno od grada Majadina, nakon nekoliko dana opsade', kazala je organizacija.

Borbe su počele u zoru i trajale su nekoliko sati, pojasnio je Rami Abdel Rahman, direktor opservatorija, dodajući da je 40 vojnika zaduženih za nadzor infrastrukture ubijeno, ranjeno ili zarobljeno. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene