Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ruski vojni ekspert

'TERMINATOR' POSTAJE STVARNOST? "Sumnjam i bojim se tog scenarija"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ratovi će se u budućnosti voditi uz pomoć robota koji će kontrolirati nuklearno naoružanja, smatra Dimitrij Rogozin, zamjenik ruskog premijera zadužen za obranu.

"Podsjetimo se filma Terminator. Kada ljudi jednom shvate kako nisu sposobni reagirati dovoljno brzo, odluku o nuklearnom udaru prepustit će robotima, kao što je bio slučaj s tvrtkom Skynet u holivudskom filmu. Stroj je stroj. Bismo li egzistenciju čovječanstva stavili u ruke stroja? Sumnjam i bojim se tog scenarija", kazao je Rogozin na predavanju koje je održao studentima Sveučilišta u Tomsku.

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku gasio robot - 6 Gašenje u Osijeku VIDEO Ovo je Crveni zmaj, hrvatsko čudo koje je prvi put bilo na požarištu: "Spasio je da ne dođe do puno veće katastrofe" Ruski sustav M-81 predstavljen na vojnoj izložbi Budućnost je sada Bizaran i smrtonosan: Rusi predstavili futurističkog vojnog robota koji izgleda poput psa

Rogozin, koji je zadužen za modernizaciju ruske vojske s budućim dizajnerima oružja raspravljao je kako bi ratovanje moglo izgledati u bliskoj budućnosti. Kazao je kako vjeruje da budućnost pripada robotskim sustavima, javlja RT

U "Terminatoru" strojevi opremljeni umjetnom inteligencijom u bliskoj budućnosti nastoje istrijebiti ostatke ljudske vrste. Vojna mreža umjetne inteligencije Skynet postala je svjesna sebe i inicirala nuklearni holokaust cijelog čovječanstva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene