Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ratovi će se u budućnosti voditi uz pomoć robota koji će kontrolirati nuklearno naoružanja, smatra Dimitrij Rogozin, zamjenik ruskog premijera zadužen za obranu.


"Podsjetimo se filma Terminator. Kada ljudi jednom shvate kako nisu sposobni reagirati dovoljno brzo, odluku o nuklearnom udaru prepustit će robotima, kao što je bio slučaj s tvrtkom Skynet u holivudskom filmu. Stroj je stroj. Bismo li egzistenciju čovječanstva stavili u ruke stroja? Sumnjam i bojim se tog scenarija", kazao je Rogozin na predavanju koje je održao studentima Sveučilišta u Tomsku.

Vezani članci Operirali su grožđe (Foto: Twitter) "Operirali su grožđe!" Internet je pun šala na račun velikog dostignuća Model SpotMini naučio je otvarati vrata (FOTO: Screenshot/YouTube) Jao nama ako se okrenu protiv nas: Ovog su "robopsa" naučili kako otvarati vrata

Rogozin, koji je zadužen za modernizaciju ruske vojske s budućim dizajnerima oružja raspravljao je kako bi ratovanje moglo izgledati u bliskoj budućnosti. Kazao je kako vjeruje da budućnost pripada robotskim sustavima, javlja RT

U "Terminatoru" strojevi opremljeni umjetnom inteligencijom u bliskoj budućnosti nastoje istrijebiti ostatke ljudske vrste. Vojna mreža umjetne inteligencije Skynet postala je svjesna sebe i inicirala nuklearni holokaust cijelog čovječanstva.