Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo gdje

Temperature i ispod -91: OVO je NAJHLADNIJE mjesto na Zemlji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici su otkrili da se temperatura na jednom planinskom lancu na Antarktiku spušta i niže od -91 stupanj.

Nedavno su znanstvenici pronašli mjesto na kojem se temperatura spušta i ispod -91 stupanj Celzijev, a na toj se temperaturi oči, nos i pluća čovjeka smrzavaju za samo nekoliko minuta. Riječ je jednom planinskom lancu na Antartiku i to je najhladnije mjesto na svijetu, piše Daily Mail.

Rekordnu hladnoću otkrili su znanstvenici iz America's National Snow i Ice Data Centra, a za to su koristili satelite za mjerenje temperature na Antartiku. Najhladnije mjesto je smješteno na 3.799 metara nadmorske visine na planini koja se zove Dome Fuji.

Još jedan 'zimski rekord' iz Sibira: Izmjereno -68,7!

To je mjesto hladnije i od ruske istraživačke stanice Vostok gdje je najniža izmjerena temperatura bila -89,2 stupnjeva Celzijevih. Znanstvenici smatraju da na planini Dome Fuji postoje neka mjesta koja su još hladnija jer sateliti mjere prosječnu temperaturu na kilometru kvadratnom i tvrde da hladnoća tamo doseže svoj maksimum tijekom vedrijeg vremena.

Podsjetimo, najhladnije naseljeno mjesto na svijetu je i dalje rusko selo Oymyakon gdje je prosječna temperatura u siječnju -50 stupnjeva Celzijevih.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene