Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tanzanijska policija oslobodila je djevojku iz betonske tamnice u koju ju je, prema napucima seoskog vrača, zazidao njezin dečko.


Tanzanijska policija došla je u jedno udaljeno selo prošli tjedan  nakon dojave susjeda koji su posumnjali da je netko u zatočeništvu.

Vezani članci Zapalio se stan u Beogradu, djevojčica ostala zatočena na balkonu na 10. katu - 6 "Gorim, gorim, spasite me!": 15-godišnjakinja gotovo ostala zarobljena u plamenoj stihiji koja je gutala stan na 10. katu Konferencija za medije ispred KBC-a Split Liječnici KBC-a Split o slučaju preminule maturantice: "Vjerojatno je do smrti došlo zbog kroničnih bolesti uz COVID"

Prizor koji su tamo zatekli je bio prestrašan. Jedan je muškarac, prema napucima seoskog vrača, svoju djevojku zazidao u betonsku tamnicu. Vrač je navodno muškarcu rekao kako, ako želi postati bogat, mora žrtvovati i zakopati osobu koju najviše voli, javlja Buzz Kenya. Muškarac je potom sazidao betonsku tamnicu, a 'krov' i rupu u stropu je pokrio daskom.

Djevojka, kojoj je 20-tak godina, bila je okovima vezana za zid u podzemnom zatvoru i potpuno gola. Hranjena je tek dva puta tjedno. Nekim čudom je u tim uvjetima preživjela punih 8 mjeseci. No, ne bez posljedica. Njezini leđni mišići su se spojili i trebat će mjeseci rehabilitacije da se oporavi.

U javnost je puštena i snimka spašavanja na kojoj se vidi njezina reakcija kada ponovno ugleda sunčevu svjetlost.

Muškarac je uhićen i čeka suđenje.