Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tanzanijska policija oslobodila je djevojku iz betonske tamnice u koju ju je, prema napucima seoskog vrača, zazidao njezin dečko.


Tanzanijska policija došla je u jedno udaljeno selo prošli tjedan  nakon dojave susjeda koji su posumnjali da je netko u zatočeništvu.

Vezani članci Traje potraga za djevojkom u rijeci Neretvi kod Konjica - 1 Autom sletjeli u Neretvu: U rijeci pronađeno tijelo djevojke, preživjeli mladić na psihijatriji Labud Labud postao junak društvenih mreža, djevojci pokazao kako se ispravno nosi maska

Prizor koji su tamo zatekli je bio prestrašan. Jedan je muškarac, prema napucima seoskog vrača, svoju djevojku zazidao u betonsku tamnicu. Vrač je navodno muškarcu rekao kako, ako želi postati bogat, mora žrtvovati i zakopati osobu koju najviše voli, javlja Buzz Kenya. Muškarac je potom sazidao betonsku tamnicu, a 'krov' i rupu u stropu je pokrio daskom.

Djevojka, kojoj je 20-tak godina, bila je okovima vezana za zid u podzemnom zatvoru i potpuno gola. Hranjena je tek dva puta tjedno. Nekim čudom je u tim uvjetima preživjela punih 8 mjeseci. No, ne bez posljedica. Njezini leđni mišići su se spojili i trebat će mjeseci rehabilitacije da se oporavi.

U javnost je puštena i snimka spašavanja na kojoj se vidi njezina reakcija kada ponovno ugleda sunčevu svjetlost.

Muškarac je uhićen i čeka suđenje.