Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Financijska policija i karabinjeri zaplijenili su na jugu Italije imovinu vrijednu 190 milijuna eura, među kojima su i dvije nogometne ekipe, koje pripadaju kalabreškoj mafiji Ndrangheti.


Među zaplijenjenom 'imovinom' nalazi se i 40 tvrtki, uglavnom u područjima transporta, poljoprivrede i trgovine, 44 stanova, 12 garaža, 60 zemljišta i 164 automobila, objavila je talijanska policija. Klan Pesce želio je pojačati svoju popularnost kupnjom dvaju nogomentih klubova, Interpiane i Saprija, koji igraju u ligi D, pa su i oni postali predmetom zapljene.

Vezani članci Cjepivo protiv koronavirusa kompanije AstraZeneca Europska komisija naredila Belgiji provjeru tvornice cjepiva AstraZenece: Zaplijenjeni dokumenti Slika nije dostupna Policija na jugu Italije hvatala mafijaške šefove po bunkerima, akcijom obuhvaćene 24 obitelji

>> Uhićen šef napuljske mafije koji je 14 godina bio u bijegu

Operacija je izvedena uz pomoć pokajnice Giuseppine Pesce (30), kćeri Salvatorea Pesce, šefa istoimenog klana. Za razliku od Cose Nostre, pokajnici su vrlo rijetki unutar 'Ndranghete, a Giuseppina Pesce je, između ostalog, zaslužna za uhićenje vlastite majke Angele Ferraro i sestre Marine (29).

Policija je rekla da je Giuseppina odlučila surađivati nakon što je, ubrzo nakon nje same, uhićen i njezin muž, pa je njihovo troje male djece ostalo bez roditelja. U zamjenu za svoje iskaze, Giuseppina je puštena na slobodu i živi s djecom na tajnom mjestu. (Hina)