Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Talijanski ekstremni ljevičar Cesare Battisti uhićen u Brazilu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazilska policija jučer je u Rio de Janeiru uhitila bivšeg talijanskog ekstremnog ljevičara Cesarea Battistija, nekadašnjeg pripadnika organizacije "Naoružani proleteri za komunizam" koji je u domovini u odsutnosti osuđen na doživotni zatvor zbog upletenosti u četiri ubojstva.

52-godišnji Battisti, čija je organizacija bila povezana sa zloglasnim Crvenim brigadama, od bijega iz Italije pa sve do 2004. godine mirno je živio u Francuskoj i čak se bavio pisanjem kriminalističkih romana. Prije nego što je trebao biti uhićen i izručen, iz Francuske je pobjegao u Brazil.

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Jair Bolsonaro Zavjera za vojni udar Policija istražuje bivšeg predsjednika: Zanima ih zašto je proveo dvije noći u mađarskoj ambasadi

Battisti je uhićen u Rio de Janeiru u u trenutku kada se sastao sa ženom koja mu je trebala predati novac, potvrdile su brazilske
policijske vlasti. Bivši aktivist "nije imao osobne isprave. Uzeli smo mu otiske prstiju", izjavio je šef tamošnje policije. Kako navodi drugi agent, priznao je identitet i nije bio iznenađen uhićenjem.

Uhićenje je provedeno po nalogu saveznog vrhovnog suda "kao odgovor na zahtjev talijanske vlade za izručenje", rekao je direktor za operacije i međunarodnu suradnju brazilske federalne policije Glorivan Bernardo de Oliveira.

Battisti je ranije u javnosti priznao da je bio član nasilnih
ljevičarskih organizacija u Italiji, ali tvrdi da nikada nije nikoga
ubio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene