Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijanske tajne službe najavljuju moguće terorističke napade na osjetljive objekte u Italiji, posebice na Vatikan, kao i na talijanske vojnike u mirovnim misijama u svijetu.


"Talijanski vojnici u mirovnim misijama u inozemstvu, kao i civili koji djeluju na kriznim prostorima, u opasnosti su zbog mogućih atentata na njih", stoji u polugodišnjem izvješću tajnih službi (CESIS), koje je predstavljeno u parlamentu, prenose talijanski mediji naglašavajući da se u izvješću govori o "velikim prijetnjama".

Vezani članci Hobotnica napala čovjeka u Australiji 04 Hobotnica u plićaku napala geologa: ''Voda je odjednom postala mutna...'' Pucnjava u Atlanti Jesu li napadi u Atlanti motivirani mržnjom prema Azijatima zbog pandemije ili zbog ovisnosti o seksu?

Najveća opasnost, iznose tajne službe, povezana je s talijanskom prisutnošću u Afganistanu i Libanonu, ali i Iraku gdje ima talijanskih civila i "vrućim zonama" u kojima je osoblje talijansko. U Afganistanu se ponovno primjećuje "oživljavanje prevratničke i kriminalne aktivnosti u zoni Herat (u kojoj se nalazi većina talijanske misije od 2.000 vojnika)".

"Stanje je vrlo osjetljivo, a postalo je opasnije nakon ofenzive
NATO-a na jugu Afganistana, jer je dovela do prerasporeda
terorističkih skupina u cijeloj zoni", stoji u izvješću.

Glede mogućih ciljeva terorističkog napada u Italiji, spominju se od ranije poznati objekti kao što je Vatikan ili predstavništva američkih i multinacionalnih kompanija.