Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deset sekundi

Talijani se pipaju u znak prosvjeda zbog šokantne odluke suda: "To nije bila šala!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odluka suda u Italiji da oslobodi muškarca optuženog da je neprimjereno dirao 17-godišnju djevojku postala je predmet kritika u zemlji, piše u petak njemačka agencija dpa.

Školski domar za stražnjicu je uhvatio srednjoškolku na stubištu, prema dnevnim novinama Corriere della Sera. Sud u Rimu muškarca je oslobodio prošli tjedan jer je uznemiravanje trajalo "tek" manje od deset sekundi, stoji u novinskom izvješću.

Odluka je izazvala javno negodovanje u Italiji. Koristeći ključnu riječ "#10secondi" korisnici društvenih mreža Instagram i TikTok objavljuju videe kako bi pokazali koliko dugo "palpata breve" (kratko pipanje) može trajati.

@monnienight Dopo 10 secondi posso iniziare a lamentarmi almeno? #10secondi #palpatabreve #bidello #molestia #attualità ♬ оригинальный звук - ayazkyz

Štoperica u videima mjeri deset sekundi dok ljudi gledaju u kameru i diraju intimne dijelove svojih tijela. Talijanski glumac Paolo Camilli, poznat po ulozi u seriji "The White Lotus", snimio je prve videe, a zatim ga je u tome slijedila influencerica Chiara Ferragni.

@paolocamilli Lo Stato non dovrebbe proteggere? 🤷🏼‍♀️ #10secondi #molestie #reato #attualità ♬ suono originale - paolocamilli

Incident se navodno zbio u travnju 2022. Učenica je rekla da se uspinjala stubama kako bi otišla na nastavu i osjetila da je netko stavio ruku na stražnjicu ispod donjeg rublja na 5-10 sekundi.

Domar je kasnije priznao da je neprimjereno dodirnuo djevojku, stoji u izvješću, no tvrdio je da nije stavio ruku ispod njezine odjeće te da je to učinio "iz šale". Sud ga je navodno oslobodio optužbi za spolno nasilje jer suci smatraju da njegov postupak nije bio zločin. Čin je trajao "nekoliko sekundi" i stoga je "nespretan, ali lišen vulgarnih namjera", prema izvješću.

Učenica je time bila užasnuta. "To nije bila šala - barem ne za mene", kazala je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene