Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provokacija ili glorifikacija?

Talijani poludjeli na 'roza Hitlera'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zašto bi jumbo-plakat postavljen u Palermu s porukom: 'Promijenite svoj stil. Ne slijedite vođu' mogao izazvati bijes javnosti? Zato jer su na plakat postavili nikog drugo do Adolfa Hitlera!.

Jumbo-plakat za sicilijansku trgovinu odjeće prikazuje Hitlera u roza uniformi, dok je svastika na njegovom rukavu zamijenjena srcem.

Pročitajte i ovo Plakat SDSS-a išaran ustaškim sloganom U Zagrebu Na plakatu SDSS-a crnom bojom ispisali ustaški slogan Plakat SDP-a najavljuje da "promjena dolazi" FOTO SDP objavio predizborni plakat: Podsjeća li vas poza Peđe Grbina na nešto?

U otvorenom pismu gradonačelniku Palerma, udruga antifašističkih boraca traži uklanjanje spornog plakata tvrdeći da 'vrijeđa sve one koji su sudjelovali u pobjedi nad nacizmom' te da krši demokratske i ustavne principe.

Agencija Zerocento koja stoji iza kampanje, koja je prodana i nekim talijanskim medijima, tvrdi da im je namjera bila provokacija i ismijavanje Hitlera, a ne umanjivanje težine njegovih zločina.

Direktor agencije Daniele Manno kaže da su željeli 'sugerirati mladim ljudima da prate svoj osobni stil, a ne da se povode za vođama'. I koliko god bila neumjesna, kampanja je daleko od završetka. Pa će se na jednoj 'seriji' provokativnih plakata pronaći i lik kineskog komunističkog vođe Mao Cetunga.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene