Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zašto bi jumbo-plakat postavljen u Palermu s porukom: 'Promijenite svoj stil. Ne slijedite vođu' mogao izazvati bijes javnosti? Zato jer su na plakat postavili nikog drugo do Adolfa Hitlera!.


Jumbo-plakat za sicilijansku trgovinu odjeće prikazuje Hitlera u roza uniformi, dok je svastika na njegovom rukavu zamijenjena srcem.

U otvorenom pismu gradonačelniku Palerma, udruga antifašističkih boraca traži uklanjanje spornog plakata tvrdeći da 'vrijeđa sve one koji su sudjelovali u pobjedi nad nacizmom' te da krši demokratske i ustavne principe.

Vezani članci Slika nije dostupna Hitlera suborci smatrali slabićem i 'kukavičkom svinjom' Slika nije dostupna Skandal u SAD-u: Obama na plakatu s Hitlerom

Agencija Zerocento koja stoji iza kampanje, koja je prodana i nekim talijanskim medijima, tvrdi da im je namjera bila provokacija i ismijavanje Hitlera, a ne umanjivanje težine njegovih zločina.

Direktor agencije Daniele Manno kaže da su željeli 'sugerirati mladim ljudima da prate svoj osobni stil, a ne da se povode za vođama'. I koliko god bila neumjesna, kampanja je daleko od završetka. Pa će se na jednoj 'seriji' provokativnih plakata pronaći i lik kineskog komunističkog vođe Mao Cetunga.