Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gorivo za Afganistan

Talibani u Pakistanu zapalili 10 NATO-vih cisterni s gorivom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naoružani napadači, za koje se pretpostavlja da su talibani, zapalili su na sjeverozapadu Pakistana 10 cisterni koje su prevozile gorivo za snage NATO-a u Afganistanu, izvijestila je lokalna policija.

Napad se dogodio u blizini Peshawara, glavnoga grada pakistanske pokranije Khyber-Pakhtunkhwe, koja je često izložena napadima naoružanih skupina.

Pročitajte i ovo Sustav protuzračne obrane Patriot Pomož je na putu Šef NATO-a obznanio: "Postoji još oružja koje možemo osigurati Kijevu" Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose

'Nepoznati broj napadača upao je u krug radionice u kojemu je bilo parkirano više desetaka cisterni. Nakon što su svladali čuvare, zapalili su vozila. Deset vozila potpuno je uništeno', izjavio je Ijaz Khan, viši policijski dužnosnik.

Riječ je o posljednjem u nizu napada Talibana na opskrbne kanale NATO-a. Više od 170 opskrbnih vozila zapaljeno je od početka listopada, pri čemu je ubijeno šest odoba, uglavnom vozača.

>> Ponovno otvorena ruta za opskrbu NATO-a u Pakistanu

Prema službenim navodima, 80 posto opskrbe NATO-a u Afganistan vrši se preko Pakistana. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene