Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Naoružani napadači, za koje se pretpostavlja da su talibani, zapalili su na sjeverozapadu Pakistana 10 cisterni koje su prevozile gorivo za snage NATO-a u Afganistanu, izvijestila je lokalna policija.


Napad se dogodio u blizini Peshawara, glavnoga grada pakistanske pokranije Khyber-Pakhtunkhwe, koja je često izložena napadima naoružanih skupina.

'Nepoznati broj napadača upao je u krug radionice u kojemu je bilo parkirano više desetaka cisterni. Nakon što su svladali čuvare, zapalili su vozila. Deset vozila potpuno je uništeno', izjavio je Ijaz Khan, viši policijski dužnosnik.

Vezani članci Benzinska pumpa (Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Loše vijesti za vozače: Od ponoći opet skuplje gorivo Vojnikinja Valerija Na teren izlaze u blindiranim vozilima, težim od 20 tona: Provjerili smo kako žive naši vojnici u Afganistanu

Riječ je o posljednjem u nizu napada Talibana na opskrbne kanale NATO-a. Više od 170 opskrbnih vozila zapaljeno je od početka listopada, pri čemu je ubijeno šest odoba, uglavnom vozača.

>> Ponovno otvorena ruta za opskrbu NATO-a u Pakistanu

Prema službenim navodima, 80 posto opskrbe NATO-a u Afganistan vrši se preko Pakistana. (Hina)