Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapaljeno 30 cisterni

Ponovno otvorena ruta za opskrbu NATO-a u Pakistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistan je ponovno otvorio rutu za opskrbu NATO-ovih vojnika u Afganistanu, deset dana nakon što je bila zatvorena zbog NATO-ovih zračnih napada u pograničnom području, izvijestilo je pakistansko ministarstvo vanjskih poslova.

SAD se u srijedu ispričao Pakistancima zbog napada 30. rujna, u kojemu su ubijena dvojica pakistanskih vojnika, nadajući se da će Pakistanci ponovno otvoriti granični prijelaz Torkham na sjeverozapadu zemlje, ključan za opskrbu snaga ISAF-a. Pakistan je prolaz zatvorio odmah nakon navedenog izgreda.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Sustav protuzračne obrane Patriot Pomož je na putu Šef NATO-a obznanio: "Postoji još oružja koje možemo osigurati Kijevu"

Ekstremisti u Pakistanu napadaju konvoje s cisternama, nastojeći prekinuti opskrbu ISAF-a. U zadnjem takvom napadu, u subotu rano ujutro, skupina naoružanih muškaraca na jugozapadu je zapalila gotovo 30 cisterni parkiranih ispred jednog restorana.

>> Pakistan: U napadu ubijeno 8 osoba povezanih s napadima u Europi

Glasnogovornik američkog veleposlanstva izjavio je kako je Washington pozdravio ponovno otvaranje graničnoga prijelaza, a napad u kojem su ubijena dvojica pakistanskih vojnika nazvao 'strašnom nesrećom'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene