Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet joj prijete

Talibani: Sigurno ćemo ubiti Malalu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talibani su uputili novu prijetnju školarki Malali Yousafzal, koju su prošle godine upucali i kažu: 'Ako se pruži nova prilika, sigurno ćemo je ubiti'.

Malala Yousafzal, školarka iz Pakistana, koju su prošle godine teško ranili hicem iz vaterenog oružja talibani, dobila je novu prijetnju. Glasnogovornik talibana, Šahidulah Šahid poručio je kako talibani stoje iza svoje odluke da ubiju 16-godišnju djevojčicu, jer se 'namjerila na islam i kritizirala ga'.

Pročitajte i ovo Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu" Slika nije dostupna Zbogom al-Kaida I oni dali podršku okrutnim Islamistima!

>> PUCALI joj u glavu, a sada joj vođa talibana POSLAO PISMO

'Prihvatila je da je napala islam pa smo je pokušali ubiti, a ako dobijemo novu priliku, definitivno ćemo je ubiti i zbog toga ćemo biti ponosni. Islam zabranjuje ubijanje žena, osim onih koje pružaju potporu nevjernicima u njihovom ratu protiv naše religije', istaknuo je Šahid, a prenosi Sky News.

Nova prijetnja smrću dolazi nakon što je Malala imenovana među favorite za dobivanje Nobelove nagrade za mir, koja će biti dodijeljena u petak.

Malala s obitelji trenutno živi u Velikoj Britaniji, ali se planira vratiti u domovinu jednom kad završi školovanje. I dalje će se boriti za pravo na sveopće obrazovanje u svojoj zemlji, a ne samo pravo na obrazovanje žena. Zbog upravo te stvari talibani su je i pokušali ubiti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene