Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Živi i zdravi'

Talibani pustili dvoje Švicaraca u Pakistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvori nisu mogli reći jesu li pušteni uz otkupninu ili ispunjenje nekog zahtjeva otmičara.

Pakistanski talibani, saveznici Al Kaide, oslobodili su u četvrtak dvoje Švicaraca koji su bili oteli prije više od osam mjeseci na jugozapadu Pakistana, rekao je glasnogovornik vojske za agenciju France Presse. To su Olivier David Och (31), policajac u kantonu Bernu, i Daniela Widmer (28), bivša policajka. Informaciju su za AFP potvrdili visoki dužnosnici sigurnosnih snaga u Miranšahu koji su htjeli ostati anonimni.

Pročitajte i ovo Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu" Slika nije dostupna Posljednjih 6 godina strahuje MOLI CIA-u DA GA SKINE S LISTE 'Pokušali su me ubiti pet puta. Nisam taliban, čist sam!'

Vojska ih je iz Miranšaha, na sjeverozapadu Sjevernog Vaziristana, talibanskog središta gdje su oslobođeni, prevezla u Pešavar, pokrajinsku prijestolnicu, rekao je general Atar Abas. Miranšah je najveći grad plemenskog okruga u Sjevernom Vaziristanu, glavnom uporištu talibana i Al Kaide u toj zemlji.

'Pronađeni su u četvrtak rano ujutro na kontrolnoj točki na raskrižju u Spilgi, oko 12 km od Miranšaha', rekao je jedan od izvora.

Švicarsko veleposlanstvo u Islamabadu nije htjelo komentirati informaciju na upit AFP-a. Pakistanski vojni i obavještajni izvori nisu mogli reći jesu li pušteni uz otkupninu ili ispunjenje nekog zahtjeva otmičara. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene