Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetnje Musharaffu

Talibani prijete: Vrati li se bivši predsjednik u zemlju poslat ćemo ga u pakao!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talibani u Pakistanu zaprijetili su da će poslati bombaše samoubojice i snajperiste da ubiju bivšeg pakistanskog predsjednika Perveza Musharrafa ako se vrati iz izbjeglištva kako bi sudjelovao na izborima.

U video poruci što ju je u subotu ujutro dobila agencija Reuters, sudionik u ranijem pokušaju umorstva Musharrafa Adnan Rasheed najavio je ponovni pokušaj ako se bivši presjednik vrati u zemlju.

Pročitajte i ovo Jill Dando Tko je na snimci? Novi trag u ubojstvu omiljene britanske voditeljice: Sumnjaju da joj je presudio poznati srpski zločinac Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo

'Islamski mudžahedini pripremili su posebnu postrojbu kako bi poslali Musharrafa u pakao. Riječ je o bombašima samoubojicama, snajperistima, posebnoj postrojbi i borbenoj skupini', rekao je.

Musharraf je naljutio Talibane svojedobnom odlukom da se pridruži Amerikancima u ratu protiv islamista nakon napada u Americi 11. rujna 2001. i kasnijim borbama protiv militanata u Pakistanu.

>> VIDEO Masakr u biljar klubu, smaknute 92 osobe

On se namjerava vratiti u zemlju u nedjelju nakon gotovo pet godina provedenih u izbjeglištvu u Dubaiju i Londonu, kako bi sudjelovao na parlamentarnim izborima 11. svibnja.

Musharraf se domogao vlasti u Pakistanu 1999. vojnim udarom, a 2008. je dao ostavku nakon što su njegovi saveznici izgubili izbore a nova vlada zaprijetila da će pokrenuti proces njegova svrgavanja. Godinu dana kasnije, napustio je zemlju.

Musharraf, bivši general, suočen je i s mogućnošću da ode u zatvor jer svojedobno pružio odgovarajuću zaštitu bivšoj predsjednici vlade Benazir Bhutto, koja je ubijena 2007. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene