Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Naoružani muškarci upali su u trgovinu poznatog irskog branda gdje su nekoliko sati zatočeno držali 18 osoba.


Iako broj napadača nije poznat, prepostavlja se kako se radi o dvojici ili trojici muškaraca koji su naoružani ušli u trgovački centar kod mjesta Villeneuve-la-Garenne, sjeverozapadno od Pariza.

Vezani članci Napad u Parizu - 2 Dvije žene izbodene kod Eiffelova tornja: "Izvukla je nož i posjekla me po glavi, rebrima i ruci. Zatim je napala moju rođakinju" Škola u kojoj je ubijen učitelj povijesti Policija uhitila članove obitelji napadača iz Pariza, objavljen i video njegova smaknuća

12:00 - Završena je navodna talačka kriza u trgovačkom centru u predgrađu Pariza Villeneuve-la-Garenne nakon što su elitne policijske postrojbe s mjesta događaja oslobodile osamnaest zaposlenika trgovine odjećom, no trojica naoružanih napadača su u bijegu, navode francuski mediji.

11:00 - Specijalne snage francuske policije oslobodile su 18 zatočenih u trgovini u Villeneuve-la-Garenne. Svih 18 zatočenih su zaposlenici trgovine trgovačkog centra u koji su oko 7 sati upala trojica naoružanih muškaraca od kojih jedan zaposlenik trgovačkog centra, javljaju lokalni mediji.

Trojica muškaraca koji su izveli ovu oružanu pljačku, još uvijek se nalaze u trgovini.

10:00 - Lokalni pariški mediji javljaju kako se u zatočeništvu, u trgovačkom centru, nalazi i do 18 osoba.

Prema pisanju lista Le Figaro, poziv policiji uputio je netko od radnika koji se nalaze u trgovačkom centru, a koje muškarci drže kao taoce. Prema prvotnom policijskom izvješću naoružani muškarci su zatočili desetak ljudi.

Pripadnici specijalne policijske jedinice zauzeli su položeje oko trgovine u kojoj se nalaze zatočenici, ostale su trgovine zatvorene. Zabranjen je ulazak u trgovački centar.

 

'Našto prije sedam sati, dva ili tri muškarca upali su u trgovački centar noseći sa sobom oružje. Vjerojatno se radi radi o pokušaju pljačke, no moramo držati otvoren um i računati na sve', kazao je izvor iz policije za Sky news.

Policija je naredila zatvranje okolnih cesta, a informaciju o zatočenju javila je jedna djelatnica centra koja je uspjela poslati SMS poruku svojem dečku koji je potom kontaktirao policiju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook