Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Napadači su navodno bili naoružani kalašnjikovima, a oteli su direktora banke i njegovu obitelj.


Oko 22 sata po lokalnom vremenu, policija je izvijestila da je talačka kriza gotova. Dva taoca pobjegla su ranije, dok je posljednja dva odvezla hitna služba, javlja Guardian. 

Vezani članci Francuski ribari prosvjeduju Francuski ribari zaprijetili blokadom luke, a ministar da će isključiti struju otoku Oteti francuski novinar Olivier Dubois VIDEO Društvenim mrežama širi se snimka otetog francuskog novinara: "Učinite sve da me puste na slobodu"

Izvori kažu da su napadači, njih dva ili tri, za taoce držali direktora banke, njegovu suprugu i djecu.

Naoružana grupa muškaraca koja je u utorak u francuskome gradu Roubaixu zatočila taoce ne povezuje se s napadima islamističkih ekstremista 13. studenoga u Parizu, nego su napadači vjerojatno planirali pljačku, izvijestila je u utorak lokalna policija.

'Ovdje nije riječ o terorističkom napadu, očigledno se radi o pljački', rekao je policijski izvor ranije, dodavši da se napadači skrivaju u domu para koji su kanili opljačkati, objavio je AFP.

Iz ureda gradonačelnika Roubaixa objavljeno je da su taoci zatočeni nakon pljačke. Na mjestu događaja bile su razmještene specijalne policijske postrojbe, objavili su službeni izvori.

Talačka kriza prijavljena je u francuskom gradu Roubaix. Na području koje je ogradila policija čuli su se pucnjevi, a iako je prvotno javljeno da ima ranjenih, prema posljednjih informacijama nitko nije ozlijeđen.

Napadači su navodno bili naoružani kalašnjikovima. Prema izjavama svjedoka incident se dogodio oko 19 sati po lokalnom vremenu na benzinskoj postaji.

Prema pisanju francuskih medija, policijska patrola iznenadila je dva pljačkaša koji su odgovorili pucnjevima, a onda pobjegli u jednu od kuća. Vatrogasci i medicinsko osoblje potvrdili su da je akcija u Roubaixu u tijeku, ne objavivši pojedinosti. Grad se nalazi na granici s Belgijom. (Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook