Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poštenje se isplati

Taksist vratio 35.000 izgubljenih dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je argentinski taksist osvojio srca svojih sunarodnjaka, jer novac nije spremio u svoj džep. U zemlji u kojoj je korupcija raširena pojava, pošteni je čovjek vratio pronađene novce. Dobro djelo, ovaj put nije ostalo nenagrađeno.

Taksist Santiago udarna je vijest južnoameričkih medija. Nema nekakav poseban talent, obični je pošteni građanin. U društvu kojem su korupcija i nezakoniti poslovi uzeli maha, taksist je postupio ispravno. Dvoje umirovljenika u njegovom je taksiju zaboravilo torbu s novcem, za običnog radnika golem iznos oko 35 tisuća dolara. Santiago je dva tjedna po imeniku tragao za bračnim parom i vratio im njihovu ušteđevinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobra odluka Stiže novost koja će se svidjeti svim korisnicima taksija: "To je veliki iskorak..." Slika nije dostupna Sramota Pijana i beskrajno bahata: Podivljala je jer joj taksist nije dopustio da otme drugima vožnju

'Iznenađuje me da to iznenađuje ljude. Kao da je to nešto neobično, učinio sam normalnu stvar. Svi bi to trebali. Ono za što ne radite, nije vaše i kako bih to mogao zadržati. Ja to jednostavno ne razumijem. Moja je majka uvijek govorila: ono što ne zaradiš teškim radom, lako nestane', rekao je Satiago Gore, taksist.

Santiagovo poštenje nije prošlo nezapaženo. Dvojica su Argentinaca pokrenula kampanju putem Interneta kako bi nagradili sunarodnjaka. U samo jednom danu skupili su više od 30 tisuća dolara. 'Poruka koju šalje je da je čovjek, da njegova djeca mogu hodati uzdignute glave. Vrlo je ponosan, jer je dobar primjer svojoj djeci, a mislim da je primjer i cijeloj Argentini koja prolazi kroz teška vremena', rekao je Ezequiel de Luca, osnivač internet stranice.

'Upoznao sam dva dečka, mlade momke. Sutra ćemo se naći na ručku i oni će mi objasniti kako to funkcionira, jer se ja ne razumijem u računala', kaže Santiago. Hvala vam i da je barem više takvih ljudi, Argentinci najčešće poručuju Santiagu koji i dalje nastavlja voziti svoj taksi kao i proteklu 31. godinu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene