Obavijesti Video Pretražite Navigacija
javnost u panici

"Komunističke sile napale!" Katastrofalan propust javne televizije, greškom najavili invaziju

Tajvanski mediji
Tajvanski mediji Foto: Mark Ralston
Novinska agencija je izjavila da su "komunističke sile pogodile grad Novi Taipei raketama s automatskim navođenjem". Zabrinjavajuća greška dogodila se u srijedu ujutro u jednom tajvanskom televizijskom studiju.

Jedna od javnih televizijskih kuća CTS okrivila je zasad nepoznati broj svojih zaposlenika za katastrofalnu grešku koja se dogodila u srijedu ujutro. Zabunom su stavili tekst pripremljen za slučaj katastrofe u najavu jutarnjih vijesti, koji je pripremljen za slučaj kineske invazije.

Kako je objavio portal Newsweek, u izvanrednoj vijesti je pisalo: "Plovila mornarice su eksplodirala, postrojenja i brodovi oštećeni u luci Taiepei", Sumnja se da su specijalne postrojbe postavile eksplozive i podmetnule požar na stanici Banqiao, za sad nema žrtava". 

Pročitajte i ovo Joe Biden BRANIT ĆE TAJVAN Joe Biden: "Ne želim hladni rat s Kinom. Samo želim da Kina shvati da se nećemo povući"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DOK KINA POVEĆAVA PRITISAK Sad je i službeno potvrđeno: Američki vojnici na Tajvanu obučavaju tajvanske kolege

Nakon što su zabrinuti građani nazvali predstavnike izvršne vlasti grada Novi Taiperi i pitali ih je li zaista započela kineska invazija, kuća CTS javno je priznala grešku.

"Ranije prikazana vijest dio je videosnimke koju su snimili u vatrogasnom društvu Novog Taipeija. Danas ujutro je ona greškom umetnuta u jutarnju najavu vijesti", rekli su iz CTS-a. "Molimo vas nemojte paničariti! Ispričavamo se i trudimo se razjasniti situaciju!", dodali su u poruci koju su zalijepili na svom YouTube kanalu.

U službenoj izjavi, CTS se iskreno ispričala za "težak propust" koji je doveo do panike u javnosti. Televizijska kuća je sazvala hitan sastanak, na kojem su najavili internu istragu incidenta. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene