Tajlandski dječaci spašeni iz špilje na sjeveru zemlje vratili su se u ponedjeljak u školu, objavili su lokalni dužnosnici.

Galerija


U školi Mae Sai Prasitsart u pokrajini Chiang Rai priređena je topla dobrodošlica dvanaestorici dječaka spašenih iz poplavljene pećine, u akciji koju je sa strepnjom pratio cijeli svijet.

Vezani članci Prve snimke dječaka nakon izlaska iz špilje (Screenshot: AP) Objavljena prva snimka dječaka nakon spašavanja iz špilje: Iz bolničkih kreveta razdragano mahali i zahvaljivali Spašavanje dječaka na Tajlandu (Foto: AFP) Sretan kraj drame na Tajlandu: Spašeno svih 12 dječaka i trener koji su više od dva tjedna bili zatočeni u špilji

Bili su odjeveni u školske uniforme, a od predstavnika njemačkog nogometnog kluba Bayern dobili su klupske dresove.

Nakon uspješnog spašavanja iz podzemnog labirinta u kojem su bili zarobljeni dva tjedna mali nogometaši u dobi od 11 do 16 godina tjedan su se dana oporavljali u lokalnoj bolnici i još jedan tjedan kod kuće.

Jedanaest dječaka, uz izuzetak 14-godišnjaka Adula Sama-ona koji je kršćanin, provelo je devet dana u budističkom samostanu u znak zahvalnosti za spašavanje.

Njihov trener, 25-godišnji Ekapol Chantawong ostat će u samostanu još tri mjeseca. (Hina)