Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje 16 pobunjenika ubijeno je u napadu na vojnu bazu na krajnjem jugu Tajlanda, zahvaćenom islamističkom pobunom od 2004., objavile su vlasti, ističući da nijedan vojnik nije ubijen.


‘Stotinjak dobro naoružanih ustanika napalo je bazu u kojoj se nalazilo 60 marinaca’ a najmanje 16, ‘među kojima njihov vođa, ubijeno je u sukobima’, kazao je brigadir Pramote Promin, glasnogovornik vojske na jugu.

Napad, jedan od najvećih zadnjih godina, dogodio se u noći s utorka na srijedu u Bachu, u pokrajini Narathiwat, jednoj od tri na tajlandskom krajnjem jugu u kojoj je na snazi izvanredno stanje.

Vezani članci Policija u Londonu nakon terorističkog napada - 1 U Londonu uhićen muškarac koji je izbo vjernika tijekom molitve u džamiji Dan nakon napada u gradu Hanauu - 6 Njemačka u šoku: Ubojica se u manifestu hvalio kako nikada nije bio sa ženom. Među žrtvama i državljanin BiH

>> Tajland: U eksploziji triju bombi 7 mrtvih

General Udomchai Thammasarorat, zapovjednik vojske na jugu, pozvao je na televiziji stanovnike okolnih sela da ostanu kod kuće tijekom 24 sata ‘zbog vlastite sigurnosti’. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook