Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sedam je osoba smrtno stradalo, a više desetaka ih je u subotu ranjeno u eksploziji triju bombi koje su odjeknule u gradu Yali na krajnjem jugu Tajlanda, izvijestila je vojska.


Eksplozije su odjeknule oko podneva po mjesnom vremenu, u intervalima od samo nekoliko minuta. 'Možemo potvrditi da je smrtno stradalo sedam osoba, a 70 ih je ranjeno u eksploziji bomba u Yali', rekao je za France presse glasnogovornik vojske pukovnik Pramote Promine.

'Prvo je eksplodirao automobil bomba, a druga i treća bile su skrivene na dvama motociklima', dodao je. Nekoliko je zgrada zahvaćeno vatrom, a oštećena su brojna vozila.

Policija u gradu Yala objavila je da je u bolnicu, nakon eksplozija koje su odjeknule u roku od deset minuta, prebačeno pedesetak osoba.

U pobuni koja traje od siječnja 2004. na krajnjem jugu Tajlanda smrtno je stradalo više od 5000 osoba. Ondje se grupe pobunjenika bore protiv dominacije Bangkoka. (Hina)

 

Vezani članci Eksplozija u Tunisu - 4 Eksplozija kod američke ambasade u Tunisu, raznio se bombaš samoubojica: "Izbjegavajte ovo područje!" Slika nije dostupna Napad u Bangkoku pomno planiran: 'Eksploziju su pripremali timovi'