Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedi 'crvenih košulja'

Tajland bez oporbenih portala i TV postaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Tajlandu je proglašeno izvanredno stanje. Prosvjednici traže raspuštanje parlamenta i raspisivanje novih izbora.

Tajland je blokirao u četvrtak oporbene internet stranice i TV postaje, a premijer je otkazao svoj posjet Vijetnamu nakon proglašenja izvanrednog stanja zbog gotovo jednomjesečnih masovnih prosvjeda. Premijer Abhisit Vejjajiva otkazao je jednodnevni posjet Vijetnamu, gdje je trebao sudjelovati na summitu čelnika jugoistočne Azije, zbog velikih napetosti u zemlji.

Pročitajte i ovo Crvena panda unosan posao ZOO na aerodromu: U prtljazi nosili crvene pande, majmune, zmije, ptice... Bi-2 grupa ne podnosi kritike Međunarodni skandal: Putin naredio uhićenje članova popularnog benda

Unatoč proglašenom izvanrednom stanju, pristaše svrgnutog premijera Thaksina Shinawatre u crvenim košuljama ignorirali su naredbu o odlasku iz glavne trgovačke četvrti u Bangkoku i obećali su da će organizirati dosad najveće okupljanje u petak. Izvanredno stanje daje vojsci ovlasti da uvede red, a vlastima omogućuje da suspendiraju neka građanska prava te zabrane javna okupljanja pet i više osoba.

Prosvjednici od premijera traže da raspusti parlament i raspiše nove izbore. Crvene košulje, koje su u svoje redove privukle uglavnom siromašne slojeve, seljake sa sjevera i sjeveroistoka Tajlanda, optužuju Abhisita da služi tradicionalnim elitama u Bangkoku na njihovu štetu i žele da povratak telekomunikacijskog magnata Thaksina koji je platio golemu jamčevinu i otišao u egzil kako bi izbjegao suđenje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene