U tajfunu koji je pogodio središnji dio Filipina tijekom božićnih blagdana poginulo je najmanje 13 osoba, izvijestili su u četvrtak dužnosnici filipinskih agencija za izvanredna stanja.

Galerija


Tajfun Phanfone zahvatio je Filipine u utorak s vjetrovima koji na mahove pušu brzinom od 150 kilometra na sat, obilnim kišama i poplavama. Više od 58.000 ljudi evakuirano je pred olujom iz svojih domova, a 15.000 ostalo je blokirano u lukama jer su otkazane plovidbe trajekata. Otkazan je i velik broj letova.

Vezani članci Zmija u plafonu Prekinuli nastavu jer su u stropu spazili divovsku zmiju, a onda je uslijedio kaos Spašavanje ugroženih na Filipinima (Foto: AFP) Božićno čudno: Oluja odnijela mladu ženu 900 km od doma, plutala je na krhotinama kuće

Žrtve je tajfun izazvao u središnjoj pokrajinama Capi, Iloilo i Leyte, a među njima su trinaestogodišnji dječak koji je poginuo od strujnog udara, muškarac na kojeg je pala grana i jedan muškaraca koji je poginuo u automobilskoj nesreći, rekla je filipinska agencija.

Tajfun je prošao Filipine u srijedu kasno navečer i sada se kreće zapadno prema Južnom kineskom moru. Filipine svake godine prosječno pogodi 20 tajfuna, a posljednjih godina oluje postaju sve žešće. (Hina)