Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Posjet predsjednika Srbije, Borisa Tadića Hrvatskoj mediji u BiH popratili su kao značajan doprinos poboljšanju općeg stanja u regiji.


Ono što posebno ističu je činjenica da su Tadić i hrvatski predsjednik Ivo Josipović suglasni kako se mora otkriti sudbina nestalih tijekom rata.

>> Srbijanski mediji opširno o Tadićevom posjetu Hrvatskoj

>> 'Nisam očekivala da dva predsjednika baš mene posjete'

Vezani članci Željko Komšić Komšić u pismu upućenom EU-u optužio Hrvatsku i Srbiju da se miješaju u unutarnja pitanja BiH Koronavirus u Sarajevu Novi crni rekord unatoč strogim mjerama: Susjedi bilježe najveći broj zaraženih od izbijanja epidemije

U opširnom izvješću o prvom danu Tadićeva službenog posjeta Hrvatskoj list 'Oslobođenje' poseban naglasak dao je izjavi srbijanskog predsjednika kako bi konačni uspjeh u normalizaciju odnosa dviju država mogao biti zajednički udžbenik povijesti, makar imao neka različita poglavlja.

Važnom su ocijenili i najavu donatorske konferencije koja bi osigurala sredstva za trajno rješavanje pitanja izbjeglica i riješila problem povratka. Uz sarajevski dnevnik slične izvještaje o posjetu imale su i banjalučke 'Nezavisne novine' posebno izdvojivši Josipovićevu izjavu kako će Hrvatska biti zagovaratelj pristupanja Srbije Europskoj uniji. (Hina)