Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tadić: Srbija ne smije zaustaviti proces stjecanja kandidature za članstvo u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija ne smije zaustaviti proces stjecanja kandidature za članstvo u EU, izjavio je jučer predsjednik Srbije i predsjednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić na televiziji Fox , dodavši kako se kandidatura mora ostvariti do kraja 2008. godine, dok će Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Srbije EU biti potpisan prije ili kasnije.

Tadić je pojasnio kako je uvjeren da će Sporazum biti pripremljen za potpisivanje "vrlo brzo", moguće već na drugom sastanku Vijeća ministara u veljači. 

Prema njegovim rečima, jedino europskim integracijama Srbija može obraniti Kosovo.

Demokratska stranka,čiji je Tadić lider, u priopćenju je ocjenila kako EU u ponedjeljak nije pozvala Beograd na potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, jer čeka drugi krug predsjedničkih izbora u Srbiji: 3. veljače i pobjedu europskih snaga na njima.

Glasnogovornik Koštuničine Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je "da će ta stranka dati ocjenu političkog sporazuma o jačanju suradnje u ekonomiji, obrazovanju i potpunom ukidanju viza koji EU nudi na potpisivanje Srbiji nakon što tekst sporazuma bude predstavljen".

"Bilo bi najbolje da je EU u ponedjeljak donijela odluku da potpiše sporazum sa Srbijom i da je donijela jasnu odluku da odustaje od protupravnog slanja misije za pravljenje lažne države na teritoriju Srbije", izjavio je Mladenović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene