Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak ostanite oprezni

Swoboda: Nikolićev izbor neće negativno utjecati na BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik socijaldemokratskih zastupnika u Europskom parlamentu Hannes Swoboda ocijenio je da izbor Tomislava Nikolića za predsjednika Srbije neće negativno odraziti na BiH, ali je i dodao da ipak treba ostati oprezan s obzirom na Nikolićevu prošlost.

"Treba vidjeti hoće li Nikolić, kada bude dolazio u Republiku Srpsku, donijeti i neke nove nemire. Iako sada drukčije govori, ne treba zaboraviti njegovu raniju nacionalističku retoriku“, rekao je Swoboda kako ga u nedjelju citira Dnevni Avaz.

Pozvao je vlasti u Bosni i Hercegovini na snažnije promjene, kako bi se zemlja približila članstvu u Europskoj uniji istaknuvši da sadašnja politička kriza izazvana promjenom koalicijskih saveza ne treba utjecati na taj cilj.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

>> Swoboda: Hrvatsku vidim u EU 2013. ili 2014 godine

„Nije važno koja je koalicija na vlasti ako je ona uspostavljena demokratskim putem. Za novu vlast najvažnije je da hitno djeluje i da zemlju i građane ubrzanim koracima povede k Europi“, rekao je Swoboda za Dnevni Avaz.

Ovaj dugogodišnji izvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku, dodao je da BiH zaslužuje članstvo u Europskoj uniji, no da do toga neće stići tako što će predstavnike vlasti netko voditi za ruku. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene