Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Tražili smrtnu kaznu

Svrgnuti tuniski predsjednik osuđen na doživotan zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svrgnutog tuniskog predsjednika Zina el Abidina Ben Alija vojni je sud u Tunisu jučer u odsutnosti osudio na kaznu doživotnog zatvora.

Osuđen je zbog suučesništva u ubojstvima prosvjednika tijekom ustanka u kojem je u siječnju 2011. srušen njegov režim.

Pročitajte i ovo Migranti u Tunisu Kod Tunisa Iz mora izvučeno još 41 tijelo migranata, broj žrtava brodoloma porastao na više od 200 Slika nije dostupna drama u tunisu Predsjednik smijenio čak 57 sudaca da bi spriječio uvođenje diktature: ''Imali ste niz prilika''

>> Tunis: Vojni sud traži smrtnu kaznu za Ben Alija

Ben Ali je osuđen zbog suučesništva u ubojstvima 43 prosvjednika, a osim protiv njega proces se vodio i protiv 40-ak njegovih nekadašnjih dužnosnika, uključujući i generala Alija Seriatija, načelnika predsjedničke službe sigurnosti, koji je osuđen na 20 godina zatvora.

Bivši ministar unutarnjih poslova Rafik Belhaj Kacem je osuđen na 15 godina dok je optužnica protiv Ahmeda Fria, također bivšeg ministra unutarnjih poslova, odbačena.

Svrgnuti predsjednik Ben Ali, koji je u egzilu u Saudijskoj Arabiji, u odsutnosti je već osuđen na više teških kazni. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene