Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne prestaju s isprikama

Kakav gaf! Poznata američka televizija ispričala se Europi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki televizijski kanal Fox News nekoliko se puta ispričao jer je nakon terorističkih napada u Parizu objavio da u nekim europskim državama postoje zone u kojima je nemuslimanima ulaz zabranjen, a ne ulazi ni policija, prenose u ponedjeljak mediji.

U raspravi o multikulturalizmu u britanskom društvu jedan komentator i jedan novinar Fox Newsa progovorili su o takvim zonama u Velikoj Britaniji i Francuskoj.

Pročitajte i ovo Rupert Murdoch (Foto: AFP) ODLAZAK rOBERTA mURDOCHA Kraj jedne ere! Rušio je granicu biznisa i novinarstva, a sada se povlači s čela Foxa i News Corpa Slika nije dostupna Nisu krive vjerske razlike Napetosti između muslimana i Zapada potiče siromaštvo

"Postoje cijeli gradovi kao što je Birmingham s potpuno muslimanskim stanovništvom i u koje nemuslimani jednostavno ne ulaze", a ni policija, rekao je komentator Steven Emerson.

Britanski premijer David Cameron zbog te je izjave Emersona nazvao "potpunim idiotom".

Prošli tjedan novinar Nolan Peterson ustvrdio je i pritom se služio zemljopisnim kartama da u Parizu postoje zone u koje nemuslimani ne mogu ući, a policija ih zaobilazi u velikom luku.

Francois Hollande: Muslimani u svijetu 'prve su žrtve fanatizma'

Nakon poplave ogorčenih komentara na društvenim mrežama, Fox News se ne prestaje ispričavati.

"Prošli tjedan učinili smo pogreške zbog kojih žalimo, a tiču se muslimanskog stanovništva u Europi", rekla je novinarka Julie Banderas u nedjelju.

"Postoje svakako zone u kojima je visoka stopa kriminala u Europi kao i u Sjedinjenim Država i u drugim zemljama u koje policija i drugi ljudi ulaze oprezno", objavila je televizija u nastojanju da ublaži svoju pogrešku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene