Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA OPORAVAK GOSPODARSTVA

Svjetska banka objavila da će zemlje koje su pogođene koronavirusom dobiti pomoć u iznosu od 12 milijardi dolara

Zgrada svjetske banke
Zgrada svjetske banke DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zgrada svjetske banke Zgrada svjetske banke Foto: DNEVNIK.hr +0 Logo svjetske banke Galerija 1/2 >>
Iz Svjetske banke su najavili kako će državama koje su pogođene koronavirusom uplatiti 12 milijardi dolara hitne pomoći.

Kako bi državama koje su pogođene koronavirusom pomogla ublažiti negativne posljedice epidemije na gospodarstvo, Svjetska banka objavila je paket hitne pomoći do 12 milijardi dolara.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV Usporavanje gospodarstva Rastao nam je BDP, ali nije vrijeme za slavlje. Reporter Dnevnika Nove TV analizira: "Jedno je veliko iznenađenje, pred nama bi mogla biti izazovna vremena" Ilustracija Zanimljive brojke Pada li ili raste hrvatsko gospodarstvo? Objavljeni su najnoviji podaci

David Malpass, predsjednik Svjetske banke, rekao je kako i dalje postoje mnoge nepoznanice o virusu Covid-19 koji se brzo širi. Izjavio je da će biti potrebno mnogo više pomoći za oporavak gospodarstva, no odbio je dati dodatna objašnjenja.

Dodao je kako su siromašne zemlje s manjkavim zdravstvenim sustavom najranjivije te je pozvao zemlje da usklade akcije na regionalnoj i međunarodnoj razini jer bi brzina i obim pomoći mogli biti kritično važni za spašavanje života.

"Važno je djelovati brzo; brzina je potrebna za spašavanje života", zaključio je.

Paket od dvanaest milijardi dolara bit će upumpan u obliku brzih jamstava i zajmova s niskim kamatnim stopama. Tako se želi pomoći zemljama da osiguraju bolju zdravstvenu uslugu i ojačaju kontrole.

Neizvjesnost svjetskog gospodarstva zbog nepredvidivog virusa raste, a ni Hrvatska nije imuna na takve promjene.

Podsjetimo, u Hrvatskoj je trenutno koronavirusom zaraženo devet osoba. Posljedice za gospodarstvo ne bilježe se u većoj mjeri, unatoč tomu što je dosad otkazan manji broj turističkih aranžmana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene