Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Forenzičar je djelomično potvrdio priču Pistoriusa, optuženog za ubojstvo djevojke Reeve Steenkap. No, postoji mogućnost da je slavni sportaš u jednom dijelu iskaza - lagao.


Forenzički analitičar koji je svjedočio na suđenju Oscaru Pistoriusu rekao je kako optuženi vjerojatno nije imao proteze kada je usmrtio svoju djevojku Reevu Steenkamp i tako djelomično potvrdio sportaševu verziju događaja, piše Time.

Vezani članci Slika nije dostupna Pistorius poslan na psihijatrijsku procjenu Slika nije dostupna Suđenje Pistorusu: 'Određujem 30-odnevno psihijatrijsko promatranje'

Tužiteljstvo naime tvrdi da je sportaš namjerno ubio 29-godišnjakinju nakon svađe, dok obrana tvrdi kako je mislio da je uljez u kući. Pistorius tvrdi da nije imao proteze kada je prišao kupaonici i upucao djevojku. Kada je shvatio što se dogodilo, vrata kupaonice razbio je, tvrdi, palicom za kriket.

Svjedočenje patologa: Pistorius povraćao u sudnici

Stručnjak Johannes Vermeulen rekao je kako je do zaključka o tome da Pistorius nije imao proteze došao na temelju kuta pod kojim su ispaljeni hici. Međutim, tvrdi da je Pistorius bez proteza bio i u trenutku kada je provaljivao u kupaonicu, što nije u skladu s njegovom ranijom izjavom, kada je tvrdio da je nakon pucnjeva stavio svoje proteze, a onda se vratio u kupaonicu razbiti vrata palicom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook