Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani zatočeni

SVE VEĆA PARANOJA - IS napustio vođa nakon što je za dlaku izbjegao smrt?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Džihadisti postaju sve sumnjičaviji prema građanima Ramadija.

Vođa Islamske države, Abu Bakr al-Bagdadi navodno je pobjegao u Libiju nakon što je za dlaku izbjegao pogibelj u zračnom napadu u Iraku. Postoje indicije da je pobjegao u Sirt, džihadističko uporište na Sjeveru Afrike, inače rodni grad Moamera Gadafija.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Užas u Rusiji Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi

Prethodno tome, navodno je bio liječen u Turskoj zbog ozljeda koje je zadobio u napadu na Anbar u listopadu. Isprva je bio prevezen u Siriju gdje su mu spasili život, a potom prebačen u Tursku.

Hvata ih paranoja

Islamska država koristi na tisuće civila kao ljudski štit u trenutku kad se iračke vojne snage približavaju uporištu džihadista u Ramadiju. Prestravljeni građani kažu kako se osjećaju kao da žive u jednom velikom zapečaćenom lijesu dok vođe terorističke skupine postaju sve više paranoični zbog obruča koji se steže oko njih.

Iračke snage su prošli mjesec odsjekle put džihadista do Ramadija čime su im onemogućile priljev pojačanja.

Putin teroristima zaprijetio nuklearnim oružjem

Istovremeno, život je za na tisuće građana zatočenih u gradu postao sve teži. 'Borci Daesha postaju sve nasilniji i sumnjičaviji. Ne daju nam da napuštamo svoje domove. Osjećamo se kao da živimo u zapečaćenom lijesu', kaže jedan mještanin.

Ramadi je smješten u plodnoj dolini Eufrata, nedaleko Bagdada, ujedno je i najveći cilj koji je IS osvojila od prošle godine.

Džihadisti su grad podijelili na nekoliko sektora i ne dopuštaju civilima prelazak iz jednog sektora u drugi jer sumnjaju u svakoga da bi mogao biti doušnik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene