Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjetska banka izvijestila

Svijet čekaju godine nestabilnosti i sporog rasta! Krivac - eurozona!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Loše prognoze stižu iz Svjetske banke. U najnovijem izvješću najavljuju nekoliko godina gospodarske nestabilnosti, koje će pratiti usporeni rast. Kao krivca navode - eurozonu.

Zbog krize u eurozoni, globalno gospodarstvo čekaju godine nestabilnosti i sporog rasta. Svjetska banka izlaz vidi u mjerama rasta - temi o kojoj će europski čelnici tek raspravljati.

Pročitajte i ovo Ilustracija podaci DSZ-a Nema usporavanja rasta cijena: Imamo najvišu stopu inflacije u cijeloj eurozoni Slika nije dostupna 'Moraju odabrati model brzo' Zoellick: Europa uvijek prekasno i premalo protiv dužničke krize

>> Rekordna stopa nezaposlenosti u eurozoni!

'Moramo priznati da imamo sistematske probleme, artikulirati smjer kojim želimo ići i dogovoriti konkretan plan kako bismo tamo stigli. Nisam siguran da su sve članice svjesne koliko je sve to hitno', kazao je redsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso.

A doista jest. Kriza se rastegla na nekoliko godina, a poboljšanja situacije nema. Sama štednja očito ne daje rezultate. Sve je više onih koji traže i poticaje za pogođena gospodarstva.

'Ako se prihvate mjere koje potiču rast financijska tržišta će prepoznati da su talijanske financije održive. Smanjit će se porezi, a poduzetnicima će biti lakše raditi. To će nas zaštititi od širenja krize', smatra talijanski premijer Mario Monti.

Upravo će mjere gospodarskog rasta biti glavna tema predstojećeg summita u Bruxellesu. Predstavnici zemalja članica razgovarat će i o osnivanju posebnog tijela koje bi trebalo nadzirati europske banke. Potom, europske članice čeka jačanje političke integracije. Naravno, ako se oko toga složi svih 27 zemalja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene