Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijeđeno 5 osoba

Švicarski superbrzi vlak na probnoj vožnji u Norveškoj izletio s tračnica!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norveška željeznička kompanija NSB je odgodila predstavljanje novog superbrzog vlaka švicarske proizvodnje nakon što je jutros na probnoj vožnji izletio s tračnica pri čemu je ozlijeđeno 5 osoba.

NSB je izvijestio da je u vlaku za vrijeme testne vožnje bilo 5 osoba. Svih petero su ozlijeđeni, a najteže 55-godišnji muškarac. Srećom, nije u životnoj opasnosti, javljaju norveški mediji.

Pročitajte i ovo Željeznička nesreća u Srbiji Prelazio preko pruge VIDEO Objavljena uznemirujuća snimka nesreće: Vlak punom brzinom naletio na automobil Drama na beogradskoj željezničkoj stanici Nevjerojatno VIDEO Šokantna snimka iz Beograda: Mladić u zadnji čas spasio život majci i djetetu

>> Teretni vlak naletio na stare vodovodne cijevi

Nesreća se dogodila južno od Osla. Vlak je vozio brzinom od oko 100 kilometara na sat kada je odjednom izletio s tračnica, zabio se u telefonski stup a potom i u kameni zid. Uzrok nesreće još nije poznat.

'Te smo vlakove već testirali nekoliko puta i vozili stotinama kilometara. Zato nam je jako važno da otkrijemo što se dogodilo', kazao je glasnogovornik NSB-a Hakon Myhre

Vlak je dio novog FLIRT 'voznog parka', a proizvela ga je švicarska tvrtka Stadler. Novi vlakovi su trebali započeti s prijevozom putnika diljem Norveške 29. veljače. NSB je od tvrtke Stadler naručio 50 FLIRT vlakova za 4,2 milijarde kruna (oko 730 milijuna dolara) a razmatrali su i narudžbu još 100 takvih vlakova. FLIRT vlakovi inače mogu postići brzinu od 200 kilometara na sat.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene