Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Švicarska Vlada zaplijenila

Švicarska: Zamrznuti Mubarakovi i Ben Alijevi milijuni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarska vlada zaplijenila je 'nekoliko desetaka milijuna' franaka koje su položili u švicarske banke svrgnuti predsjednici Egipta i Tunisa, ali nije zamrznula imovinu sadašnjih čelnika u sjevernoj Africi i Arapskom zaljevu

Vlada pažljivo prati razvoj događaja u Libiji, Bahreinu i drugim državama u regiji, rekao je glasnogovornik vlade Andrea Simonazzi. 'Vlada vrlo pažljivo prati situaciju, ali nisu donesene odluke (o daljnjem zamrzavanju). Iduća sjednica vlade je u srijedu', kazao je.

'Kada vlada odluči zamrznuti imovinu tada je na bankama da identificiraju tu imovinu i o tome obavijeste ministarstvo pravosuđa kako bi saznali što su našli'. Ranije ovoga mjeseca Švicarska je naredila zamrzavanje imovine koja bi mogla pripadati Hosniju Mubaraku ubrzo pošto je on dao ostavku na dužnost egipatskog predsjednika.

Pročitajte i ovo Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna Rochers-de-Naye tragedija u Alpama Majka s djecom otišla na planinarenje, a onda im se izgubio svaki trag: Pronađeni su mrtvi

>> Mubarak bogatiji od Billa Gatesa?

Švicarsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je u ponedjeljak da je u bankama zamrznuto 'nekoliko desetaka milijuna' u vlasništvu Mubaraka kao i 'nekoliko desetaka milijuna' franaka svrgnutog tuniskog predsjednika Zinea al-Abidinea Ben Alija. (HIna)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene