Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet grupno silovanje u Indiji

Kobno kampiranje švicarskih turista: Ženu silovali, muža pretukli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarska turistica bila je žrtva grupnog silovanja kojemu je nazočio i njezin suprug u središtu Indije, priopćila je policija a prenosi agencija France Presse.

Žrtva se jučer navečer sa suprugom vozila biciklom u državi Madhya Pradeshu kada ih je napala skupina od sedam do osam muškaraca koji su svezali supruga i silovali ženu u njegovoj nazočnosti, nakon čega su im ukrali 10.000 rupija (185 dolara) i mobitel, rekao je policajac S.M. Afzal.

Pročitajte i ovo Travel blogeri Fernanda i Vincente Horor na putovanju Dramatična objava popularnih blogera: "Večeras su je grupno silovali, njih sedmorica, kurvini sinovi!" Ilustracija nasilje nad ženama Strašni napadi šokirali zemlju - djevojčicu (8) silovala tri muškarca, zatukli je kamenom, 13-godišnjakinji iskopane oči: "Bila je mučena"

>> Pronađen mrtav vozač autobusa u kojem je brutalno silovana Indijka

Žena, koja ima četrdesetak godina, primljena je u bolnicu u Gwalioru, 340 km od Bhopala, prijestolnice te države, dodao je M.S. Dhodee, također policajac. Švicarka je u subotu bila pri svijesti i mogla je dati iskaz, dodaje policija ne navodeći potankosti o njezinu zdravstvenom stanju.

Putovali u Taj Mahal

Žrtve su izjavile da su švicarski državljani ali policija nije vidjela njihove putovnice. Švicarsko veleposlanstvo u Indiji danas nije bilo dostupno. Dvoje turista je putovalo u glasovitu palaču Taj Mahal u Agri, na sjeveru zemlje, jedno od najposjećenijih mjesta u Indiji. Putem su zastali u jednom seocetu u Madhya Pradeshu gdje su noć prespavali u šatoru, rekla je policija.

Godine 2003. još je jedna Švicarka, 36-godišnja diplomatkinja, oteta na parkiralištu u New Delhiju nakon čega su je silovala dvojica muškaraca. Počiniteljima nije suđeno. Subotnja tragedija događa se u času kada Indijke, ali i sve veći broj Indijaca, sve više prosvjeduju protiv silovanja i spolnog zlostavljanja čije su žrtve žene diljem zemlje, za što uglavnom nitko ne odgovara.

Val prosvjeda je potaknulo grupno silovanje indijske 23-godišnje studentice 29. prosinca u New Delhiju koja je podlegla ozljedama. Po nacrtu zakona koji je početkom tjedna odobrio indijski parlament, silovateljima u Indiji ubuduće prijeti najmanje 20 godina zatvora pa čak i smrtna kazna ako žrtva umre ili se ne može oporaviti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene