Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrio ga zahtjev za državljanstvo

Švicarska izručila BiH ubojicu: Ubio šest članova jedne obitelji, među njima i dijete, pa se skrivao 25 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarska je izručila Bosni i Hercegovini muškarca koji je tijekom rata u toj zemlji ubio šest članova jedne bošnjačke obitelji, a potom pobjegao i godinama živio u inozemstvu pod lažnim identitetom, objavili su u utorak mediji u BiH.

Švicarska je BiH izručila muškarca identificirnog kao Zoran Pantić. On je od ponedjeljka u zatvoru u Bijeljini i u tijeku je postupak njegova slanja na odsluženje zatvorske kazne od 12 godina koja mu je izrečena još 1995. godine nakon što je proglašen krivim za višestruko ubojstvo.

Pantić je s nekoliko suučesnika u listopadu 1993. godine obećao članovima obitelji Isić iz sela Gornji Rankovići kod Teslića da će ih za novčanu naknadnu prebaciti preko Drine u Srbiju. Umjesto da to i učine, Pantić i ostali šest Bošnjaka dovezli su kamionom do jednog sela i tamo ubili te ukrali dragocjenosti koje su žrtve nosile, a trupla bacili u Drinu.

Tijekom sudskog postupka utvrđeno je kako je Pantić osobno ubio dijete, ženu i muškarca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna prebačeni u bolnicu Pokušaj ubojstva u Petrinji: Nepoznati počinitelji izboli dvojicu mladića i teško ih ozlijedili, jedan od ozlijeđenih je pripadnik hrvatske vojske

Nakon tog zločina Pantić je pobjegao u inozemstvo i nastanio se u Švicarskoj, a potraga za njim trajala je godinama jer je preuzeo identitet svog brata Dalibora te se pod tim imenom i oženio Švicarkinjom. U Švicarskoj se predstavljao kao državljanin Srbije, a prijevara je otkrivena kada je švicarskim vlastima podnio zahtjev za dodjelu državljanstva.

Glasnogovornica MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović kazala je kako je njegovo uhićenje rezultat dugotrajne i uporne potrage.

"I nakon 24 godine od bijega osuđenog nismo odustali od potrage i privođenja pravdi kako bismo time bar koliko-toliko pružili malo satisfakcije rodbini žrtava", kazala je Miljanović.

Odvjetnik Miodrag Stojanović, koji zastupa Pantića, najavio je da će zatražiti obnovu postupka. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene