Obavijesti Video Pretražite Navigacija
On ima 94 djece!

Svi žele njihove glasove: Ima obitelj koja bi mogla odrediti sudbinu izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ziona Chana ima 39 supruga, a posljednjih dana njegova je najveća obitelj na svijetu vrlo popularna među političarima u Indiji. U tijeku su izbori, svaki glas je bitan, a on ih ima mnogo.

Prema posljednjim podacima Indijac Ziona Chana ima 39 žena, 94 djece i 33 unučadi. Svi oni žive s njim u njegovoj kući na četiri etaže koja ima sto soba. Smještena je među brežučjcima sela Baktwang u indijskoj državi Mizoram.

Pročitajte i ovo Leopard Viralna snimka VIDEO Dječaku u ured ušetala velika zvijer, fantastična reakcija spasila mu život Ilustracija Ottawa Ubojstvo šokiralo predgrađe: U kući pronađeno šest tijela, četvero su djeca

Obitelj je ovih dana jako popularna u Indiji u kojoj su tu tijeku izbori. Svaki glas se broji, a ova obitelj ima ih mnogo, piše smh.com.au.

'Posljednjih dana svjedočili smo navali političara koji traže glasove', rekao je 70-godišnji Chana za AFP.

Indijski izbori trebali bi biti najveća vježba demokracije u povijesti. Pravo glasa ima 815 milijuna ljudi, a vlast biraju od 7. travnja do 12. svibnja. Za potrebe izbora otvoreno je više od 930 tisuća biračkih mjesta sa zaposlenih 11 milijuna ljudi.

Nakon 18 godina izašla iz poligamnog braka: Ovo je njezina priča

U udaljenoj sjeveroistočnoj državi Mizoram Chanovo 'leglo', odnosno najveća obitelj na svijetu, mogla bi odrediti sudbinu izbora. U državi u kojoj živi 1,1 milijuna stanovnika njih 700 tisuća ima pravo glasa. Njih više od 160 pripada Chanovom klanu.

Prvi put oženio se sa 17 godina

'Kada idemo na izvore uvijek glasamo za istog kandidata ili stranku. To znači sigurnih 160-ak glasova od jedne obitelji', rekla je novinarima Rinkmini, jedna od supruga.

U zamjenu za glasove obitelj želi nekoga tko će dobro upravljati i brinuti se za dobrobit države, umjesto za osobne dobitke.

U samo jednoj godini Chana je oženio 10 supruga, a kako u obitelji vlada vojna dispicplina nije nezamislivo da svi skupa iziđu na izbore. Imao je 17 godina kada se prvi put oženio za tada 19-godišnju Zathiangi, a posljednji put u brak je stupio 2000. godine kada je imao 56 godina, a njegova posljednja supruga Siami 19.

Inače, Ziona je na čelu lokalne vjerske sekte 'Chana' koju je 1942. godine osnovao njegov otac i koja dopušta poligamiju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene