Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekoliko tisuća hrvatskih hodočasnika nazočit će navečer bdijenju na Circusu Maximusu u Rimu, uoči nedjeljne beatifikacije Ivana Pavla II.


Očekuje se dolazak nekoliko stotina tisuća vjernika koji iz cijeloga svijeta pristižu u subotu ujutro u Rim, a većina hodočasnika iz Hrvatske već je došla u Vječni grad. S napisima koji ukazuju iz koje su župe došli vjernici iz svih krajeva Hrvatske organizirano odlaze prema bivšem trkalištu, gdje će rimski vikar Agosino Vallini predvoditi molitveno bdijenje.

Vezani članci Slika nije dostupna Više od milijun vjernika na beatifikaciji Ivana Pavla II. Slika nije dostupna VIDEO: Ivan Pavao II. proglašen blaženim

>> Ne propustite specijal o papi Ivanu Pavlu II

Za beatifikaciju Ivana Pavla II. vlada nezapamćeni interes medija, pa je akreditirano 2300 novinara iz 101 zemlje svijeta. Vatikan je objavio da će beatifikaciji nazočiti 87 izaslanstava, a šesnaest će predvoditi šefovi država. Hrvatsku će predstavljati premijerka Jadranka Kosor, koja će u Rimu boraviti samo u nedjelju.

Lijes s tijelom Ivana Pavla II., koji je izvađen iz kripte ispod bazilike sv. Petra u petak, prekriven je pokrovom izvezenim zlatom i u nedjelju ujutro bit će izložen kraj središnjeg oltara u bazilici svetog Petra. Svi vjernici koji su doputovali u Rim moći će se do ponedjeljka rano ujutro pokloniti posmrtnim ostacima skorog blaženika, poljskog pape Karola Wojtyle.

Bez nazočnosti javnosti lijes bi u ponedjeljak trebao biti pokopan u kapelici svetog Sebastijana, u blizini Michelangelove skulpture Piete.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju