Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Na Circusu Maximusu u Rimu

Nekoliko tisuća Hrvata na bdijenju uoči beatifikacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko tisuća hrvatskih hodočasnika nazočit će navečer bdijenju na Circusu Maximusu u Rimu, uoči nedjeljne beatifikacije Ivana Pavla II.

Očekuje se dolazak nekoliko stotina tisuća vjernika koji iz cijeloga svijeta pristižu u subotu ujutro u Rim, a većina hodočasnika iz Hrvatske već je došla u Vječni grad. S napisima koji ukazuju iz koje su župe došli vjernici iz svih krajeva Hrvatske organizirano odlaze prema bivšem trkalištu, gdje će rimski vikar Agosino Vallini predvoditi molitveno bdijenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Više od milijun vjernika na beatifikaciji Ivana Pavla II. Slika nije dostupna Pred više od milijun vjernika VIDEO: Ivan Pavao II. proglašen blaženim

>> Ne propustite specijal o papi Ivanu Pavlu II

Za beatifikaciju Ivana Pavla II. vlada nezapamćeni interes medija, pa je akreditirano 2300 novinara iz 101 zemlje svijeta. Vatikan je objavio da će beatifikaciji nazočiti 87 izaslanstava, a šesnaest će predvoditi šefovi država. Hrvatsku će predstavljati premijerka Jadranka Kosor, koja će u Rimu boraviti samo u nedjelju.

Lijes s tijelom Ivana Pavla II., koji je izvađen iz kripte ispod bazilike sv. Petra u petak, prekriven je pokrovom izvezenim zlatom i u nedjelju ujutro bit će izložen kraj središnjeg oltara u bazilici svetog Petra. Svi vjernici koji su doputovali u Rim moći će se do ponedjeljka rano ujutro pokloniti posmrtnim ostacima skorog blaženika, poljskog pape Karola Wojtyle.

Bez nazočnosti javnosti lijes bi u ponedjeljak trebao biti pokopan u kapelici svetog Sebastijana, u blizini Michelangelove skulpture Piete.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene