Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DIVLJAJU BROJKE ZARAŽENIH

Eksplozija zaraze natjerala ih je na prve mjere nakon ljeta: Svi stariji od 60 koji nisu cijepljeni moraju iduća četiri mjeseca ostati kod kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Moskve Sergej Sobyanin najavio je ponovno uvođenje rada od kuće. Broj od 1015 preminulih od COVID-19 te 33.740 novozaražene osobe u posljednja 24 sata u Moskvi, najveći je od početka pandemije.

Nakon što je zabilježen broj od 1015 preminulih od bolesti COVID-19 te 33.740 novozaražene osobe u posljednja 24 sata u Moskvi, gradonačelnik ruske prijestolnice Sergej Sobyanin najavio je ponovno uvođenje rada od kuće, dok će svi stariji od 60 godina koji nisu cijepljeni, morati ostati kod kuće iduća četiri mjeseca.

Donesena je i odluka o radu od kuće za "najmanje 30 posto zaposlenih u poduzećima".

Kremlj razmišlja uvesti cijelotjedni prekid rada krajem listopada kako bi se zaustavilo širenje zaraze.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 1015 smrtnih slučajeva Planiraju neradne dane zbog koronavirusa: ''Država osjeća i prepoznaje svoj dio odgovornosti''

Brojke zabilježene u utorak na dnevnoj razini najveće su od početka pandemije, navode mediji

Vlasti su propisale obvezu da se do 1. siječnja mora cijepiti 80 posto zaposlenih u javnim službama, što je porast u odnosu na sadašnju obvezu od 60 posto

Ugostiteljski objekti u glavnome gradu Rusije imaju obavezu cijepiti najmanje 80% svog osoblja prvom dozom do 1. prosinca, a drugom do 1. siječnja 2022.

"Svjestan sam koliko su ova ograničenja neugodna, ali jednostavno nema drugog načina da vas zaštitimo od ozbiljne bolesti. Molimo vas da se cijepite. Tako ćete zaštititi svoje zdravlje i moći ćete nastaviti s uobičajenim načinom života", priopćio je Sobyanin.

Glasnogovornik Kremlja Dmitry Peskov kazao je kako je država svjesna svog dijela odgovornosti, odnosno da je trebala ranije svima bolje objasniti važnost cijepljenja.

"No, sada bi svatko trebao preuzeti vlastitu odgovornost i cijepiti se", poručio je Peskov.

Na razini Rusije svakodnevno se zarazi oko 33.000 ljudi. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene