Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokazali dokumenti

Svetac prevarant krivotvorio stigme?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznati talijanski povjesničar pronašao je dokumente koji otkrivaju da je otac Pio, poznat po stigmama na rukama, zapravo bio prevarant koji je rane lažirao.

Svetac kojeg se slavi zbog stigmi koje su nalikovale Kristovim bio je prevarant koji je koristio ugljičnu kiselinu kako bi ih izazvao, piše Sun.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SDP za skidanje stigme sa psihijatrijskih bolesnika

Bivši svećenik, koji je umro 1986., u 81. godini, tvrdio je da su otvorene rane na njegovim dlanovima replike Kristovih. Pio, čije je pravo ime bilo Francesco Forgione, bio je poznat po tome da je imao moć izlječenja i štovali su ga mnogi. Bio je poznat u cijelom svijetu,a papa Ivan Pavao II proglasio ga je svecem 2001. godine.

Nedavno otkriveni dokumenti pokazuju da je Pio bio prevarant koji je koristio korozivnu ugljičnu kiselinu kako bi na rukama stvorio rane. Dokumenti uključuju pismo od talijanskog farmaceuta koji ga je opskrbljivao kiselinom.

Dokumenti koji se čuvaju u vatikanskim knjižnicama, otkrio je profesor Sergio Luzzatto, poznati talijanski povjesničar. U knjizi 'Padre Pio: Čudo i politika u sekularno doba' koju je objavio piše da su pape sumnjale u Piove sposobnosti, ali je bio kanoniziran zbog velikog pritiska javnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene