Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jednoj su Afganistanki prošli tjedan odrubili glavu jer odbila svekrvin prijedlog da se počne prostituirati.


Mah Gul (20) iz afganistanskog grada Herata ubijena je prošli tjedan odrubljivanjem glave jer se suprostavila svekrvi koja ju je htjela prisliti na prostituciju. Uhićeno je četvero osumnjičenih za obojstvo mlade Mah. Jedan od njih rekao je policiji da ga je svekrva ubijene usred noći probudila i rekla mu da se Mah prostitutira te ju je uz njenu pomoć ubio.

>> Mlada Aisha, kojoj je suprug odsjekao nos i uši, započela je novi život

Vezani članci Prosvjedi u Teksasu zbog smrti Georgea Floyda - 1 Još tri policajca optužena za pomaganje u ubojstvu Georgea Floyda, a Derek Chauvin dobiva težu optužnicu Policija dovodi osumnjičenog za ubojstvo u kuću u Gaćeleze Više ozljeda po glavi i tijelu: Policija objavila detalje ubojstva u Gaćelezima

Navodno je svekrva već duže vrijeme pokušavala gurnuti mlađahnu snahu u ralje prostitucije, no ona se uporno odupirala tome. Svekrvi to očito nije bilo po volji, pa je odlučila okončati život supruge svog sina.

Ova vijest dolazi u vrijeme kad se cijeli svijet dignuo na noge zbog slučaja 14-godišnje Malale koja je ranjena zbog zalaganja za prava djevojčica i žena u svom rodnom Pakistanu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook