Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Švedski političar Per T. K. Wahlberg morao je napustiti svoju funkciju u Demokratskoj stranci jer je na svom blogu tvrdio da su ljudi afričkih korijena skloniji silovanju žena i djece, jer su genetski predisponirani za to.


Njegove izjave izazvale su zgražanje diljem zemlje. Na svom blogu, 'Landskronabackspege', 76-godišnjak je pisao svoje poglede o 'genetskim karakteristikama' crnih građana. 'Tisućama godina, crnci su se odmarali u hladu, jeli banane, silovali žene i djecu koji su prolazili, tukli se s drugim crnim muškarcima i jeli ih, malo svirali bubnjeve, trčali za antilopama, opet pojeli par banana, napili se i tako ukrug. To je trajalo godinama, bez da ih je obuhvatila evolucija i usmjerila u drugom smjeru', stoji na blogu.

Vezani članci Slika nije dostupna Berlusconi: Političari ljevice se ne peru i ljuti su kad se vide u zrcalu Slika nije dostupna Stara Pazova: S Đinđićevog trga nestala njegova spomen ploča

>> VIDEO: Studenti proglašeni krivima zbog rasističkog iživljavanja

Wahlberg se ograđuje od optužbi i tvrdi da je samo pokušao ironično citirati neke švedske provokativne političare i medijske forume, piše IceNews. No, već je ranije u intervjuu za lokalne novine rekao: 'Mislim da se radi o točnom opisu. Ako pogledamo povijest, čovjek se razvio u Africi, a onda je emigrirao u Europu i Aziju. Ali na kojem se stupnju razvoja trenutno Afrikanci nalaze? Kod njih se već tisućama godina nije ništa promijenilo'.

Na svom blogu obrušio se i na muslimane. Iz Švedske demokratske stranke je izašao tek kada je stigla reakcija javnosti. Ta stranka je nekada bila nacistička, a danas se bori za što bolju reputaciju.