Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobične mjere

Švedski grad plaća nezaposlenima da se presele u Norvešku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan se grad u Švedskoj odlučio na neobične mjere borbe protiv nezaposlenosti.

Zamislite da Hrvatska plaća nezaposlenim građanima odlazak u neku susjednu zemlju kako bi tamo pronašli posao. Čini se neostvarivo, no upravo je to učinio švedski grad Soderhamn. Naime, Soderhamn plaća nezaposlenim građanima da se presele u Norvešku.

S ciljem da smanje stopu nezaposlenosti koja je viša od 25 posto, grad Soderhamn, u suradnji s državnim uredom za zapošljavanje, plaća mladim nezaposlenim Šveđanima da potraže posao u susjednoj Norveškoj, piše Huffington post. Program 'poslovnog putovanja' nudi smjernice i plaća jednomjesečni boravak u hotelu u Oslu. Dosad je stotinjak mladih Šveđana iskoristilo ovu priliku.

>> Rekordna stopa nezaposlenosti u eurozoni!

Da je Norveška postala 'obećana zemlja' za nezaposlene svjedoči i podatak da je sve veći broj imigranata koji trbuhom za kruhom dolaze iz Grčke, Španjolske i Italije. Norveška ima stopu ne zaposlenosti od 2,8 posto, a procjenjuje se da je od siječnja ove godine otvoreno čak 25.000 novih radnih mjesta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Davor Božinović Manji broj ilegalnih prijelaza Božinović najavio kupnju skupocjenih helikoptera: "Smanjit ćemo pritisak na Hrvatsku granicu i EU" Švedska vojska, ilustracija Ključna uloga Mogu li oni riješiti problem Ahilove pete NATO-a? "Mi smo jedna od rijetkih nacija koje se mogu nositi s ovakvim okruženjem"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene