Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Djeca traže pažnju'

Svećenik kojem su djeca kriva za pedofiliju udaljen iz službe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
75-godišnji otac Gino Fiam sablaznio je svojom izjavom.

Talijanska Rimokatolička Crkva u srijedu je udaljila iz službe svećenika koji je sablaznio izjavom da su u mnogo slučajeva djeca sama kriva za to što su ih seksualno zlostavljali svećenici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Noćna mora Jezivi trener je godinu dana potajno snimao djevojčice na bazenu: "Teško se pomiriti s onime što se dogodilo" Ilustracija mozaik 2023 Policija otkrila detalje velike akcije na Balkanu! Otkriveno 39 zlostavljača djece, u Hrvatskoj spašeno jedno dijete: "Osigurali smo da ono bude na sigurnom"

Trentska nadbiskupija, na sjeveru Italije, priopćila je da je 75-godišnji otac Gino Fiam udaljen iz službe u svojoj župi i da mu je zabranjena svećenička služba.

"Nažalost ima djece koji traže pažnju jer je ne dobivaju kod kuće. I onda se nađe neki svećenik koji može podleći iskušenju. Razumijem to", rekao je Fiam u razgovoru za televiziju "La7". Na upit znači li to da su djeca na neki način sama odgovorna za to, Fiam je odgovorio: "U mnogim slučajevima, da".

'Prvo bi me istukao, a onda išao služiti misu i propovijedati'

Trentska nadbiskupija priopćila je da Fiamova stajališta o svećeničkom zlostavljanju djece nisu i njezina i da je ovom izjavom povrijedio "osjećaje cijele crkvene zajednice".

Rimokatolička Crkva uzdrmana je posljednjih 15 godina otkrivanjem skandala o svećenicima koji su napastvovali djecu, a ti su se slučajevi potom zataškavali. I papa Benedikt XVI. i Franjo objavili su "nultu toleranciju" prema tome. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene