Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Nizozemci traže raspravu

Svećenici kastrirali djecu da ih ‘izliječe’ od homoseksualnosti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemski zastupnici pozvali na raspravu u donjem domu parlamenta nakon objave informacija prema kojima je Katolička crkva 50-ih godina prošlog stoljeća kastrirala djecu kako bi ih ‘izliječila’ od homoseksualnosti, doznaje se iz parlamentarnih izvora.

‘Čini se da je bilo zlostavljanja koja nisu obuhvaćena Deetmanovim izvješćem (neovisna istraga o spolnom zlostavljanju unutar nizozemske Katoličke crkve od 1945. do 2010.) i želimo parlamentarno saslušanje i raspravu o tome čim prije’, izjavila je za AFP glasnogovornica parlamentarne skupine liberalne stranke VVD Laura Huisman.

Pročitajte i ovo Dijete, ilustracija Zlostavljano najmanje 4815 djece Portugalska crkva isplatit će odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja Slika nije dostupna "Ovo je demon" Potresna ispovijest žrtve svećenika pedofila: Pakao je počeo u drugom razredu osnovne - "Tko bi izgubio morao bi se skidati..."

>> 'Mi smo svi plakali za njim, bio je tako krasan svećenik'

Nizozemski dnevnik NRC Handelbald u subotu je objavio da je 50-ih godina nizozemska Katolička crkva kastrirala desetak djece kako bi ih ‘izliječila od homoseksualnosti’.

Dnevnik je ustvrdio da je Deetmanovo povjerenstvo imalo informacije o zlostavljanju koje se navodno dogodilo u jednom internatu, ali nije dalje istraživalo zbog nedostatka dokaza.

‘Ako su ti podaci točni, riječ je o teškoj situaciji koju Crkva osuđuje’, izjavio je glasnogovornik nizozemske biskupske konferencije Bert Elbertse, najavivši u ime te organizacije punu spremnost na ‘blisku suradnju’ u mogućoj istrazi. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene